| Progresszív, holisztikus, dinamikus önismereti folyamatok

GYIK

Gyakran Ismételt Kérdések

Szimpátia és képesítés alapján. Ön olyan személyt szeretne, aki megfelelő kiképzéssel és igazolásokkal rendelkezik a coaching-szupervízió területén, például ICF- vagy EMCC-akkreditációval, egyetemi háttérrel. A megfelelő szakember széleskörű és sokrétű tapasztalattal rendelkezik az önismereti munka, a coaching és a szupervízió területén, lehetőleg az Ön szakterületén vagy érdeklődési területén. És itt a kémia: a szakmai kompatibilitás. Azon túl, hogy a papírokkal rendelkezik: nekem szimpatikus-e, hiteles-e, akarok-e vele dolgozni hosszabb távon? Ezek mind olyan kérdések, amiket Önnek meg kell válaszolnia a szerződéskötés előtt.

12 alkalmas, minimum. Ennél rövidebb folyamatokat csak kivételes esetben vállalok, tekintettel annak korlátaira.

A közös folyamat fókuszától, témájától és az Ön lehetőségeitől függően 1-2-3 hetente.

A hatékony munkához meg kell ismernem Önt, életének különböző területeit, amihez bizalom kell, ami idővel tud kialakulni. Több hónapja, éve fennálló kihívásokkal ritkán tudunk megbirkózni 1-2 x 55 perc alatt, és ha fél munkát végzünk, annak senki sem fog örülni.

A szupervíziót ma már a coachok, szociális munkások, segítő szakemberek folyamatos fejlődésének fontos részeként ismerik el, és a szupervíziót minden szakmai szervezet ajánlja. Az Association for Coaching etikai kódexe előírja, hogy hogy a coachok „rendszeres konzultációs támogatást kapjanak munkájukhoz”, és meghatározta a minimum követelmény tagjai számára havi egy órában.

Intenzíven jelen vagyok, fókuszáltan Önre figyelek, kísérem. Az Ön szakmai és emberi működésének különböző területeit is vizsgálhatjuk, teszek fel meglepő kérdéseket, nem titkolom a meglepettségemet, bátran tiltakozom. Hiszek az éles, megállító erejű visszajelzések erejében, legalább annyira, mint az empatikus, szeretetteljes, bizalmas légkör támogató erejében. Szakmai hitvallásom szerint az ügyfelem felbátorítása, autonóm működésének segítése prioritás, továbbá minden tudásommal az Ön fejlődéséért dolgozom.

Mindig az alapján, ami az adott napon Önnek a legaktuálisabb. Arról beszélünk, azt vizsgáljuk meg, amit Ön témaként behoz: az én felelősségem az, hogy abból tanulási helyzetet teremtsek, önreflexiót gyakoroljon, belátás szülessen és ezeket nagyon tudatosan végig gondoljuk.

Kérem, olvassa el a bemutatkozásomat és a bejegyzéseimet. Ha ezek után is úgy érzi, szívesen dolgozna velem, egy rövid, ingyenes mini konzultációra tudunk online időpontot egyeztetni.

Kérem tekintse meg a team szupervízió menüpontot, itt írok a részletekről és utána bátran vegye fel velem a kapcsolatot csoportos folyamatokért is.

Önismereti hozadéka nem csak a terápiának, a szupervíziónak vagy a coachingnak lehet, hanem egy Marika nénivel történő beszélgetésnek is. 
Komolyabban: önismereti/önfejlesztő folyamatra,  coachingra folyamatra és szupervíziós folyamatra tud jelentkezni hozzám. Mindegyiknek saját kerete van, amin belül dolgozunk: bármikor kilépünk azokból, szerződést módosítunk, ami megbeszélést igényel. 

Progresszív, holisztikus, dinamikus önismereti folyamatok - Leé Richárd - Szupervizor [MA] - Budapest