Loading...
Life start coaching 2018-06-27T19:19:06+00:00

A SZEMÉLYISÉGFEJLESZTÉST NEM LEHET ELÉG KORÁN KEZDENI!

Kapcsolódó bejegyzések

Az önbizalomhiány, a stressz, a teljesítmény szituációkban való szorongás (vizsga, állásinterjú, első randi), a megfelelési kényszer, halogatás, tanulási problémák, koncentrációs nehézségek, mind-mind jellemző problémák a 14-21 éves korosztályban.

Csakúgy, mint a beilleszkedési nehézségek új környezetbe, a sokakat érintő kiközösítettség érzése, kapcsolati problémák (családi-, pár-, barát-, szülők-), útkeresés, pályaorientáció.

Ilyen és hasonló kérdésekkel fordulnak hozzám ebből a korcsoportból a fiatalok, ezért a Life start coaching nekik szól! Ha te is ebbe a korosztályba tartozol olvass tovább! Ha pedig egy másik generáció tagja vagy, ajánld kérlek a Life start coachingot fiatalabb ismerőseidnek, mert lehet, hogy ezzel tudsz neki a legtöbbet segíteni.

* * *

A Life start coaching üléseken elsősorban olyan kérdésekkel foglalkozunk, ami a korosztályodban fontos lehet neked is:

  • ki vagyok én?
  • mit akarok, mit szeretnék az életben elérni?
  • miért nem szeret az, akibe szerelmes vagyok?
  • hogy lenne jó nekem az életem minden területén?
  • mik a lehetőségeim az életben?
  • mit tudok tenni egy számomra fontos témában magamért?
  • hogy lehetek jobb, és több azaz hogyan tudom fejleszteni magam?
  • mi az az önszeretet, önbecsülés, hogy kell szeretni magamat és másokat – s persze a hozott kérdéseidet is kivesézzük!

Az aktuális lelki dolgaidról is beszélgetünk!

Mit kell tudnod erről a coachingról?

Az egyik legfontosabb, hogy tudd, nagyon figyelmesen, precízen, aktív jelenléttel hallgatlak végig, bármit is szeretnél feldolgozni vagy elmondani nekem. Csak rád figyelek majd a rendelkezésre álló idő alatt. Fontos számomra, hogy érezd amíg velem vagy, törődök veled, vigyázok és figyelek rád! Csak rólad gondolkodom, hallom és megértem, amit mondani szeretnél nekem. Soha nem ítélkezem feletted, teljes elfogadással leszek irántad, így nem kell aggódnod semmilyen témakör miatt, bizalommal fordulhatsz hozzám bármilyen életvezetési kérdéssel kapcsolatban.

Miután meghallgattalak, tisztázó kérdéseket teszek majd fel neked, aminek következtében letisztulhatnak az érzéseid és a gondolataid. Lecsitulhat az esetleges lelki viharod, azt érezheted, hogy nem vagy már stresszes, szinte nyugalom közeli állapotba kerülhetsz. Ez azért is fontos, mert a relaxált állapotnak köszönhetően tisztábban fogsz látni a saját elképzeléseiddel kapcsolatban, valamint meg tudod különböztetni majd az érzéseidet a gondolataidtól. Az önismereti munkában, ez kiemelten fontos, hiszen másra valóak a fejünkben keringő vélemények, és mást tudunk elérni az érzéseink megismerésével és letisztázásával kapcsolatban.

A túlgondolkodás, túlagyalás miatt kialakult katyvaszt felváltja a lelkedben a rend, az érzelmi gubancok kisimulhatnak, a számodra elérhető választási lehetőségek pedig napvilágra kerülhetnek. A két ülés közötti időszakra cikkeket, könyveket, weboldalakat, filmeket ajánlok neked, olyan információkat amiknek köszönhetően előbbre léphetsz, és nem mellesleg ki tudod elégíteni az információ éhségedet is majd.

Milyen témákat hozhatsz a Life start coachingba?

Iskolai dolgok, sulis témák. Párkapcsolati, szerelmi kérdések. Mindennapi rutinmunkát segítő lehetőségek. Optimális időbeosztás kialakítása. Intim, kényes témákban is meghallgatlak, segítek megoldást találni rá.Az üléseken visszajelzéseket adok neked, amik a te fejlődésedet segíthetik, de elsősorban tisztázó kérdéseket fogsz majd tőlem kapni. Reagálok, reflektálok a benned zajló és téged leginkább zavaró gondolataidra, hogy a helyükre kerülhessenek.

Reagálok, reflektálok a benned zajló és téged leginkább zavaró gondolataidra, hogy a helyükre kerülhessenek.

Veled is előfordult már, hogy nem tudtad (nem merted) kimondani, hogy mi a bajod, problémád de érezted, hogy valami van és ez a „nem tudjuk mi” borzasztóan lehúzta a mindennapjaid minőségét? Akár az életkedvedet is minimalizálta? Ha ismerős ez a helyzet, az a jó hírem, hogy nem egyedül kell a továbbiakban megküzdened vele! Ha eljössz hozzám, és elmondod mi feszít belül, segítek neked letisztázni, hogy miről is van szó. Segítek megoldást keresni és találni az életedet leginkább megnehezítő kérdésekben.

Hogyan zajlik a Life start coaching?

E-mailen vagy telefonon időpontot egyeztetünk. Ekkor megbeszéljük az ülés díját és a helyszínét is, valamint, hogy 60 vagy 90 percig tart majd a coaching. Felteheted a kérdéseidet, már akkor, amikor először kapcsolódsz velem online vagy telefonon. Egy nagyon barátságos, világos, számodra is kényelmes szobában várlak majd egy irodaházban. Ebben a szobában ketten leszünk, leülünk egymás mellé, egymással egy picit szemben, hogy könnyedén tudjunk beszélgetni. Te elmondod a problémádat vagy a kérdéseidet amikre szeretnél választ kapni.

A válaszokat együtt fogalmazzuk meg, én nem fogok neked tanácsot adni, de abban segítek, hogy te megtaláld a lehető legjobb válaszokat és megoldásokat a saját magad számára.

A beszélgetésben kérdések és válaszok váltják majd egymást. Az ülés végére sokkal több rálátásod lesz a problémádra és láthatóvá válnak majd a megoldási lehetőségeid is. Érdemes többször is eljönnöd, mert a coaching úgynevezett folyamat-élmény, ami azt jelenti, hogy nem tűzoltást végzünk egy problémában. Megtanítalak időben észlelni a nehézségeidet és saját magadnak menedzselni az életed a későbbiek során. Megküzdési stratégiáid lesznek a nehézségekre, könnyebben fogsz reagálni az addig nehéz élethelyzeteidre. Bővül az önismereted, fejlődik az önbizalmad, nő az önértékelésed. De ezekhez idő szükséges, így legalább 2-3 hónap coachingra érdemes elköteleződnöd.

Milyen keretei vannak a coachingnak?

A találkozókat ülésnek nevezzük. Az ülések 2-3 hetente követik egymást. Egy ülés 60 vagy 90 perc lehet, amit majd a te stílusod, személyiséged és befogadó képességed határoz meg. Eldönteni, hogy melyik legyen, segítek majd neked. Az ülések díjazása a találkozó végén készpénzben fizetendő, az összegről az időpont egyeztetésnél beszélünk majd. A coaching nem terápia és nem tanácsadás. Ha úgy érzed, hogy depressziós vagy, nagyon mély ponton van az életed, akkor nem a coaching a te módszered. Traumákkal, lelkibetegségekkel nem a coaching módszer foglalkozik. Ilyen esetekben fordulhatsz az általam nagyra becsült Feldmár Intézethez ahol személyesen Feldmár András segít neked megtalálni a számodra ideális segítőt. Hozzám a fent felsorolt problémakörökben fordulhatsz.

Ha szeretnél velem személyesen is kapcsolódni, bátran írj nekem e-mailt vagy telefonálj. Elérhetőségemet megtalálod itt.