Loading...
Hipno coaching 2018-07-23T12:54:10+00:00

COACHING ÉS A HIPNOZIS ELŐNYEI A VALÓDI VÁLTOZÁSÉRT!

Kapcsolódó bejegyzések

Az ember néha elakad saját életének, karrierjének és céljainak megtervezése közben, és nem tudja, hogy melyik irány lenne a jó. Nos, igazából a tudatalattiban mindig ott van a válasz. Hipnózisban nemcsak a megfelelő irányt képes meghatározni az ember, hanem pontos és világos célkitűzéseket is tud tenni, ami segíti abban, hogy elérje és hatékonyan haladjon a vágyott életcél megvalósítása felé.

A tisztán látás és a megfelelő tervezés garantált, ha a coaching és a hipnózis előnyeit egymás javára is kamatoztatjuk!

* * *

A coachingfolyamat intenzív, valódi lehetőséget ad arra, hogy együtt haladjunk a tanulás egy speciális ösvényén. Ezen az izgalmas ösvényen élettervezési problémákat oldunk meg, döntéseket készítünk elő, és szembenézünk azokkal a félelmekkel, amelyek mindeközben megjelennek.

Minden fontos történésnek komoly jelentése van, a coachingban ezeket a jelentéseket kutatjuk – mindent a coachee, az ügyfél szempontjából, az ő nézőpontjából, az ő szerepének a pontosabb megértése végett.

A coaching óriási esély a kliensnek, hiszen a találkozás pillanataiban, az üléseken minden róla szól, ő van a középpontban, érte történik minden, ő a kedvezményezett.

A coachingfolyamat végéig azon dolgozunk, hogy mindketten azt érezzük: jó találkozás volt, sokat kaptunk egymástól és sikerült előrelépést elérni az életedben. Majd megyünk mindketten tovább a magunk útján.

Kiknek ajánljuk?

Azoknak, akik egy fejlesztő, inspiráló folyamatban szeretnének dolgozni a tudatosságukon, hatékonyságukon vagy éppen a jövőképükön.

Az élettervezésre, célkitűzésre szakosodott hipno-coaching folyamat Neked szól, ha a következő kérdések foglalkoztatnak:

 • Mi az, amit eddig elértem? Mi az, amit még nem értem el, de akarom – vagy csak egy rám vetített elvárás?
 • Milyen adottságaim vannak? Hogyan, miként tudom ezeket a leghatékonyabban kihasználni saját magam és a szeretteim javára?
 • Merre tart az életem? Hol van az én felelősségem ebben?
 • Mit tehetek azért, hogy a céljaimat elérjem, és az álmaim valóra váljanak?
 • Kitől kaphatok támogatás és segítséget terveim megvalósításához?

Az ember néha elakad saját életének, karrierjének és céljainak megtervezése közben, és nem tudja, hogy melyik irány lenne a jó. Nos, igazából a tudatalattiban mindig ott van a válasz. Hipnózisban nemcsak a megfelelő irányt képes meghatározni az ember, hanem pontos és világos célkitűzéseket is tud tenni, ami segíti abban, hogy elérje és hatékonyan haladjon a vágyott életcél megvalósítása felé.

A tisztán látás és a megfelelő tervezés garantált, ha a coaching és a hipnózis előnyeit egymás javára is kamatoztatjuk!

Mikor ajánljuk a Hipno coachingot?

Amikor úgy érzed, hogy elvesztettél valamit, amire szükséged lenne a továbblépéshez. Szakmai barátként meghallgatunk, támogatunk, inspirálunk és kísérünk a megoldás vagy az elmozdulás felé. Az irányt mindig Te szabod meg! Segítségedre lehetünk még szakmai, életvezetési, életrendezési témákban. Ha konkrét célod, aktuális helyzeted, kihívásod van: állunk rendelkezésedre egy partneri alapú együttműködésre.

Szakmai barátként meghallgatunk, támogatunk, inspirálunk és kísérünk a megoldás vagy az elmozdulás felé.

Mit gondolnak róla, akik már kipróbálták?

„Ricsi segítségével a coaching folyamat alatt előkerülő témákat, problémákat átbeszéltük azonban rendszerint maradt valami, amit csak verbálisan vagy írással nem tudtam feloldani, megérteni.

Ekkor jött Dani a hipnózis módszerével. Olyan állapotba vitt le, melyben teljesen tudatomnál voltam és el tudtam engedni, fel tudtam ismerni, meg tudtam oldani ezeket a problémákat.

A coaching segít tudatosítani az adott kérdéskörben szereplő pontokat, a hipnózis pedig egy mélyebb tudatállapotban lévő folyamat.

Nagy segítség volt, hogy két különböző módszerrel vizsgáltuk ugyanazt a problémát és, hogy mindkettőben máshogy dolgoztuk azt fel. Az egyik talán agyban mozgat meg jobban, a másik pedig érzésekben, érzetekben.”

Nikol, 27

„A hipnocoaching egy nagyon durva kombináció, aminek végeredménye egy igazi “fejbevágós” egyveleg. A coach egymagában is hamar rávilágít bizonyos problémák megoldóképletére, az illatok pedig segítenek a megérkezésben.

A hipnózis a tudatalattitól kapott képekkel segíti a coaching munkáját, és viszi mélyebbre a kérdést… egészen a belső gyermekig. Meglepő válaszok is lehetnek 🙂 Az egész folyamat rengeteget adott. Ricsi és Dani is profi szakemberek, pont és annyira ásnak mélyre, amennyire szükséges.

Minden találkozás után egy teherrel könnyebb vagyok. Mély és megnyugtató érzést adnak a felismerések.

Örülök hogy felém kavarta az Élet ezt a lehetőséget és sajnálom hogy “csak” ilyen későn. Ajánlom mindazoknak akik szeretnék végre megérteni önmaguk működését… akik komolyan szeretnének választ kapni a kérdéseikre, nem szeretik az egy helyben toporgást, hanem átütő sikert akarnak elérni önmagukkal “szemben”, rövid időn belül.”

Kriszti, 35

Hogyan dolgozunk?

Megállapodás szerint 6-12 alkalommal találkozunk 1-3 hetente, egy coaching ülés 90 perces. A hipnózis alkalmanként egy órás és heti rendszerességű, itt tehát nem javasolt 2-3 hét szünet egy-egy alkalom között. Egy alkalom egy coching és egy hipnózisnak felel meg, egymás után vagy különböző időpontokban – ez egyénileg változó.

A második találkozás után meglátjuk majd, milyen intenzív az együttműködésünk és mennyire vagyunk elégedettek a közös munkával. Ha úgy érezzük, hogy nincs összhang közöttünk, vagy nem jön létre a tanulási folyamat, akkor itt megállhatunk, és eldönthetjük: vagy keresünk számodra egy másik coachot, és vele folytatod tovább a munkát, vagy egyszerűen befejezzük a coachingot. Amennyiben úgy ítéljük meg, hogy a találkozásunk jelentőségteljes, és jó irányban halad, akkor megerősítjük az elkötelezett együttműködésünket.

A sikerhez feltétlenül és mindenek előtt a kliens elkötelezett döntésére van szükség, ami arra irányul, hogy én ezt most meg fogom csinálni, akármi is lesz!!!

Hogyan és miért kapcsoltuk össze a coachingot és a hipnózist?

Röviden? Kísérleteztünk. Úgy spekuláltam, hogy veszélye és hátránya semmiképpen sem lehet a dolognak, így eleinte egy kettő, majd egyre több kliensemet elküldtem Danihoz hipnózisra. A visszajelzések megdöbbentettek, mindig, kivétel nélkül mindegyik pozitív és meghatározó élményeről számolt be.

Az egyéni élményekben ami közös volt, az az, hogy egy olyan más tudatszinten dolgoznak hipnózisban, ami segít olyan témák megoldásában, ami a tudatosabb szinten meg sem jelenik, nem kimondható vagy megfogalmazható. Mégis ott van, hat a mindennapokra, nevezhetném belső gátlásnak, a fejlődés, haladás gátjának is. Ezeken – már amikre rá tudunk nézni, fel tudunk ismerni azon a szinten – a coaching folyamatban is dolgozunk, de a hipnózis biztosítja a klienst arról, hogy több szinten és hatékonyan dolgozik a saját sikeréért.

A két eszköz tehát a tapasztalataink alapján kiválóan kiegészíti, segíti egymást – hatékony, valódi és nem csak felszínes, praktikus változtatásokat lehet velük eszközölni.

Mit várunk el a kliensektől és mit várhatsz el tőlünk?

Az egyszerű technikai, emberi szempontokon túl (pontosság, korrektség, partnerség) azt, hogy minden alkalomra hozd el azt a témát, ami aktuálisan legjobban foglalkoztat, vagy amiben szeretnél előrelépni. Az ülések témáját, irányát és célját mindig Te szabod meg. Én arról biztosítalak, hogy egy empatikus, figyelmes légkörben biztosítom Neked a tanulási lehetőséget önmagadról, a témádról és a lehetséges megoldásokról. Én felelek tehát azért, hogy ami itt történik, abból tanulni tudj.

A coaching ülés az a keret, amiben a kliens témáján dolgozunk, mélyen és hatékonyan a heti, kétheti találkozókon tudunk együtt lenni. Ezeken túl a kliensnek lehetősége van, hogy mobilon vagy e-mailben díjmentesen segítséget tudjon kérni: az otthoni feladatok és az elkezdett témájához kapcsolódóan. Kedvezményesen lehetőséged van Skype vagy gyors coaching ülést is kérni online a találkozásaink között, ezeket is egyénileg egyeztetjük.

Kapcsolódó bejegyzések

Ha megszületett benned a döntés, hogy szeretnél coachingra jönni, akkor a következőket javaslom.

Mi a következő lépés?

 • keress meg e-mailen vagy telefonon;
 • egyeztessük le a részleteket, az időpontokat, anyagiakat;
 • ezután leülünk és az első találkozó elején tisztázzuk egymással, hogy pontosan ki mit vár a folyamattól, mik a realitások, milyen technikai jellegű kérdések vannak benned;
 • megkezdjük a coaching folyamatot, ahol már Te, a hozott témád és céljaid vagytok a fókuszban;
 • a cél elérése után a coaching folyamatot lezárjuk és visszajelzést adunk egymásnak;
 • a Kliens igényétől függően a lezárás után később újra leülhetünk lekövetni, hogy mi történt pontosan, hogy állsz most, valamint bármikor megkereshetsz, ha elakadtál és nem tudod mi legyen a következő lépés.