Loading...
Egészség coaching 2018-06-27T19:17:30+00:00

A SZEMÉLYRE SZABOTT TÁMOGATÁS!

Kapcsolódó bejegyzések

Az egészség coaching az a hozzáértő, személyre szabott támogatás, mely segít felelősséget vállalni, azonosítani az önkorlátozó gátakat, megfelelő motivációt ébreszteni és bátorít változtatásokat eszközölni, új szokásokat implementálni az egyén életébe, hogy egészséges legyen.

* * *

Az egészség coaching Neked szól, ha

  • az egészség céljaid kitűzésében szeretnél segítséget kérni;
  • az életörömöd és a teljesítőképességed helyreállítása vagy fokozása a célod;
  • nehezen birkózol meg a stresszel, szeretnéd elkerülni a kiégést;
  • valamiért nem tudod betartani a diétádat, nem jönnek össze a betervezett edzések sem;
  • a már meglévő képességeid, tudásod és akaraterőd szeretnéd megszilárdítani;
  • szeretnéd beazonosítani, mi a valódi gátja a gyógyulásodnak és mi akadályozza az életmódváltásodat;
  • a különböző betegségek következtében keletkező nehézségeidre szeretnél közösen ránézni;
  • célod az egészségtudatosság és elkötelezettséged fokozása.

A coachingról

Fontos kiemelni, hogy az egészség coach nem ad egészségügyi tanácsot, hanem a pozitív szemléletváltásban és a hatékony, helyes motiváció megtalálásában segít. A coachingban megkeressük az önkorlátozó hitrendszereidet és azokat a saját erő eszközeidet, amik képesek segíteni az egészségügyi szakembertől kapott tanácsok implementálását a mindennapjaidba.

A bennünk lévő kétségek, az információhiány és a tisztázatlan félreértések a betegségek és az egészség kapcsán is rendkívüli teherként nehezedhetnek ránk. Az pedig, hogy miként és hogyan tehetünk az egészségünk megóvása érdekében, szintén egy rendkívül felkapott téma, azonban valóban hiteles és működő megoldásokat már jóval limitáltabb forrásból tudunk begyűjteni.

Az egészség coach segít az információk szelektálásában, az egyedileg és közösen kialakított, neked legjobb megoldások megtervezésében és a gyakorlatba való átültetésében!

A következő lépés

A legkritikusabb pont a tervezés után a tettek kivitelezése. Mikor lesz rá időm, jól csinálom, ki fog támogatni, hogy fogom kibírni és a többi.

Amit biztosan tudok, hogy a cselekvés meghozza a változást. A változás pedig – gyakorlati tapasztalataim alapján – egyenlő a gyógyulással. Rendkívül megdöbbentő, de a változástól való félelem az, ami bent tart az állandóságban, azaz a betegségben. A változás és változtatás a kulcs, ami elvezet minket a testi, lelki és szellemi egészséghez! Miért érdemes coaching támogatást kérni a folyamathoz? Mert a coach segít a motivációban, kitartásban, a megfelelő hozzáállásban és a pozitív énkép kialakításában, hogy ne csak félsikereid és „féljó” megoldásaid legyenek.

A változás és változtatás a kulcs, ami elvezet minket a testi, lelki és szellemi egészséghez!

Az egészség coach mindemellett segít felismerni a részek (test, lélek, elme, szellem) együttes működtetésének lehetőségét.
Eszközöket, know-how-t ad ahhoz, hogy kiegyensúlyozottság, harmónia legyen a „részeink” között.