Mi a francot csináljak?

Írta | 2018-08-23T10:51:59+00:00 augusztus 23rd, 2018|Élettervezés, Life coaching, Life start coaching, Napi gondolatok|
Ezzel  sok szabadidővel, ami rám szakadt…
Ha diák vagy, akkor azért szól neked ez a cikk, mert bizony lehet szórakozva, tanulságos történeteken keresztül is hasznos dolgokat tanulni a nyári szünetben – és szerintem érdemes is. Ha pedig már nem vagy diák, akkor a forró hétköznapok végén vagy éppen napközben jól esik kicsit leülni, pihenni és közben valami felemelőt, érdekeset tanulni, hallgatni, miközben elszürcsölöd a frissen kitöltött kólát tele jéggel.
Arról írtam Nektek, hogy én mit hallgatok legtöbbet, kiktől tanultam eddig a legtöbbet – olvassátok, figyeljétek Ti is őket!
***

Feldmár Intézet YouTube csatorna

https://www.youtube.com/channel/UCIrSoKAPb86muMue_V-jGVA

Andrást lassan három éve követem napi szinten, ami azt jelenti, hogy képes volt merőben máshogy interpretálni a nézeteit, mint a többi pszichológus. Az összes könyvét olvastam, majd megnéztem élőben az előadásait, a Nyári Egyetemén találkozhattam is vele.

(Évente már csak egyszer jön Budapestre, érdemes kihasználni az alkalmakat! Tudtad, hogy a tiszteletdíját teljes mértékben az alapítványának, s azon keresztül mások megsegítésére, támogatására ajánlja fel?)

Rendkívül egyszerű, sallangmentes, lényegretörően rámutat arra, hogy mi a lényeg egy-egy témakörben.

Általában sztorikat mesél, amiken keresztül magunkra ismerhetünk bizonyos szitukban, majd ki is mondja a nyilvánvaló – cenzúra nélkül.

A heti Agymosó összes részét ajánlom, de a kedvenc nagy beszélgetésem tőle talán ez:

Lengyel Sándor VLOG

https://www.youtube.com/user/eosinstituteec/videos

Sándort általában onnan ismerik, hogy sok éven keresztül Gattyán György munkatársa, tanácsadója volt. Pedig ő azért ennél sokkal több! Ajánlom az összes nagy előadását, főleg a heti vlogjait, ahol hála istennek röviden, tömören tanít olyan dolgokat, amiket érdemes beépíteni a mindennapjaidba.

Ha van lehetőséged, nézd meg őt élőben is pl egy Szemináriumi hétvégén. Nekem döbbenet sokat adott, amikor három napon keresztül gyakoroltuk azt a tudást különböző gyakorlatokon keresztül, amikről beszél a vlogjaiban!

Csattos Ilike

Ilike előadásaiból megnézel párat, és a lényeg már át is jött. Szeretem a történeteit, s azt, hogy az egyik legfontosabb dologról több nézőpontból is mesél.

A napi hírleveleit ajánlom, ha nem ismered, mert azokban lényegretörően osztja meg az esszenciáját annak, amit ő tanít.

Előadását többet láttam élőben, de bevallom, más tanfolyamára nem szándékozom elmenni.

Marisa Peer

https://www.youtube.com/user/MarisaPeer1

Sajnos csak angolul tudóknak lesz hasznos, de nekik nagyon. Az elmúlt hetekben intenzíven Marisától tanultam  a legtöbbet, aki a hipnózis atyaúristene.

Nemzetközileg is a legjobbak között jegyzik őt, tavaly a WakeUpDay-en láttam őt élőben. Néhány olyan eszközt mindenképp érdemes ellesni tőle, amivel a legnagyobb áttörést érte el a pácienseinél.

Self Esteem mini course by Marisa Peer:

Dr. Máté Gábor

Dr. Máté kanadai magyar orvosként elsősorban függő betegekkel dolgozott. Nagyon szerettem az erről szóló könyvét, tőle kifejezetten ezt a beszélgetést ajánlom:

Döbbenetesen meghatározó szerepet játszik az ember életében a gyerekkor, szerinte a legtöbb betegség, sérülés innen datálódik.

Szerintem ezért is nagyon fontos, hogy ha valami gáz van, akkor arról beszéljünk valakivel, és aztán pszichológussal is.

De mi van azokkal, akiknek sosem volt olyan bizalmi közege, ahol lehet a legnehezebb dolgokról is beszélni? Ahol komolyan veszik? Talán belőlük lesz a legkönnyebben drog/alkohol/gyógyszer függő. Érdekes előadások hallhatóak tőle az ayauscháról is, keressétek őt Youtube-on.

Ha minden igaz, idén ősszel jön Budapestre. Dr. Máté Gáborról, aki idén az „Order of Canada” magasrangú kitüntetést is megkapta Kanada Kormányától, korábban itt írtam.

***
Ahogy látjátok, autodidakta módon tanulva, teljesen ingyen is el lehet tölteni az időt. Én nem mondom, hogy ne TV-zzetek, de ha az általam ajánlott videókat nézitek, talán hasznosabb információkkal lesztek meghipnotizálva 😉
Kalandra fel, már csak pár nap van augusztusból! Ha szeretnél egyéni formában tanulni magadról, még a nyári kedvezményes áron várlak coachingra, jelentkezz most!

Leé Richárd

Ha tetszett a cikk, kérlek oszd meg ismerőseiddel is!