Loving-kindness meditáció

Írta | 2018-08-09T13:39:45+00:00 augusztus 9th, 2018|Egészséges életmód, Napi gondolatok|

Ismét egy zseniális könyv akadt a kezembe, Tim Ferristől a Tools of Titans. Az egyik legérdekesebb mű, amit az elmúlt években olvastam, tele olyan gyakorlatokkal, ötletekkel, amit egyből át tudunk ültetni a mindennapjainkba.

***

Most egy olyan ‘meditációt’ fogok megosztani veletek, amit az elolvasása után AZONNAL elkezdtem és azóta is napi szinten csinálom a megszokott Transzcendentális Meditációk (TM) mellett.

Újra elismétlem, amit már az egyik blogban is leírtam: minden könyv, előadás, tanfolyam annyit ér, amennyit hasznosítasz belőle. Ha ez elenyésző, nem gyakorlod a megszerzett tudást, akkor altatásra volt jó a nyolvanadik tréning, ezredik workshop vagy ötezredik könyv.

Loving-kindness meditáció a gyakorlat neve, ami magyarra fordítva valahogy így hangzik: szerető kedvesség meditáció.

Tíz másodperc és bármennyi személyre alkalmazható. Kezdésnek helyezkedj el kényelmesen bármilyen pozícióba, lazítsd el magad, figyelj befelé, lassulj le kicsit.

Most válassz ki bárkit, és mondd magadban:

“Azt kívánom ennek a személynek, hogy legyen boldog és azt kívánom neki, hogy legyen nagyon boldog!”

– ennyi az egész gyakorlat. Nem kell csinálnod semmit, mondanod sem, csak gondolnod. Bármikor, bárhol csinálhatod, no stress.

Tim általában két aktuális barátjára és egy olyanra szokott gondolni, akit évek óta nem látott. Személyenként tíz másodperc az egész és hidd el, Tim meggyőzött arról, hogy ez egy döbbenetesen felemelő, erősítő gyakorlat, amit érdemes beilleszteni a mindennapjaidba.

Én szeretem, jó érzés az inkább önszándékú meditáció mellett kívülre is adni valami jót.

Te miért ne próbálnád ki ezt a roppant egyszerű meditációt? Van rá fél perced?

A Tools of Titans c. könyvet megvehetitek az Amazonon, de állítólag készül a magyar változata is a MotiBooks Kiadónál.

Leé Richárd

Ha tetszett a cikk, kérlek oszd meg ismerőseiddel is!