Egy inspiráló este

Írta | 2018-06-25T13:08:38+00:00 június 25th, 2018|Napi gondolatok|
Egy intuitív döntés után az elmúlt hetekben nem használtam a közösségi médiákat és bevallom, nem is hiányoznak – se a Fb, se az Insta. Hogy ez miért történt, lehet, hogy megírom egy blogbejegyzésben, most viszont a tegnapi élményeimről szeretnék mesélni Nektek.
***

Múzeumok Éjszakája, egy teljes este, éjszaka amikor nyitva várnak a vallási helyszínek, múzeumok, de az én egyik kedvenc helyem, a Magnet Közösségi Ház is.

Itt tartott előadást Feldmár András, akinek előadása a szerepjátszásról, a felébredésről, bátorságról szólt, na meg persze arról, hogy cselekedni kell, nem szabad hagyni a dolgokat, muszáj nekünk magunknak kiállni saját magunkért… és semmiképpen se várjunk, mert az élet rövid. És tényleg az!

Számomra ez az este a nyitottságról,
megismerésről szólt!

Kíváncsian vetettem bele magam számomra teljesen ismeretlen helyszínekbe: benéztünk a NAV Múzeumba (ide pl csak azért, mert közel volt a Magnethez), és Liszt Ferenc lakhelyét is bejártuk, hangszer bemutatóval együtt. Különleges helyszín, korhű lakás, egyedi berendezéssel, hangszerekkel!

Akárcsak az Ady Emlékmúzeumban, ahol nem csak az egyik legnagyobb magyar költőnk lakását lehetett körbejárni (és egyébként érezni őt ott), de Csuja Imre kiváló művész legalább húsz Ady verset is előadott nekünk.

Ady lakásán, Ady költemények, Csuja Imrével – egyedi és számomra nagyon megérintő esemény volt!

Szóval a tegnap este után máshogy tekintek, másként érzek Adyval, a városunk Ady utcájával kapcsolatban, de a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér is másként él már bennem. Sokkal megfoghatóbb, valódibb, emberibb lett azáltal, hogy ilyen közelről megismerhettük őket.

Szerintem az ilyen élményekért érdemes élni, ezekből lehet inspirálódni, kapcsolódni egymáshoz, jobban érezni az életet, ami él minket és részt venni az ország, város lehetőségeinek a körforgásában.

Leé Richárd